Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wijffels stelt top CDA verantwoordelijk voor electoraal verlies

  •  
11-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wijffels_Buitenhof_01.jpg
CDA-prominent vindt zijn partij de grote verliezer in dit kabinet
Maxime Verhagen en zijn partijtop krijgen het er flink van langs van oud-SER-voorzitter en CDA-prominent Herman Wijffels. Op BNR-radio bij Paul van Liempt zei Wijffels: “Je moet wel ziende blind en horende doof zijn om niet te zien dat in deze constructie het CDA steeds verder gemarginaliseerd wordt in electorale zin.” Met diezelfde bewering, ‘ziende blind en horende doof’, haalde Verhagen vorige week uit naar critici van het kabinet.
Wijffels zei dat iedere keer als er gedoe is in het kabinet, het CDA de grote verliezer is.
Ik verwachtte indertijd dat de credits voor het kabinetsbeleid in deze constructie naar de PVV en VVD zouden gaan, en dat de kritiek bij het CDA terecht zou komen. En dat zie je nu in de peilingen heel duidelijk”, reageert Wijffels op de huidige discussie over het enorme virtuele zetelverlies voor het CDA.
Wijffels is bang de zijn partij nog meer kiezers gaat verliezen. “Het lijkt onmogelijk voor het CDA om een breder electoraat te trekken met dit type constructie en beleid.” BNR: Harde kritiek CDA-prominent Wijffels op Maxime Verhagen Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.