Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wijffels wil coalitie zonder VVD

  •  
14-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
208 keer bekeken
  •  
wijffels.jpg
'Partij mist visie op het gebied van duurzaamheid'
CDA-prominent Herman Wijffels ziet het liefst een kabinet gevormd zonder de VVD en de PVV. Beide partijen missen volgens hem de overtuiging dat duurzaamheid iets voor ons land betekent. Andere partijen hebben op het gebied van duurzaamheid veel meer raakvlakken en kunnen daardoor een beter en duurzamer coalitie vormen.
Volgens de oud-informateur van Balkenende IV tonen de programma’s van PvdA, CDA, SP, GroenLinks, D66, ChristenUnie en de Partij voor de Dieren ruim voldoende aangrijpingspunten voor samenwerking. Dat schrijft hij in het pamflet ‘Formeren is vooruitzien’.
Wijffels wijst erop dat deze partijen bij elkaar een ruime meerderheid van 89 zetels halen.
Voor het eerst lijkt er (…) voldoende draagvlak te zijn voor een ambitieus, samenhangend duurzaamheidsbeleid. Die kans (…) zouden we ons niet moeten laten ontglippen.
De voormalig Rabo-topman en SER-voorzitter ziet graag een regering die streeft naar een meer duurzame economie, waarin het begrip samenleving ‘een richtinggevend en verbindend thema is’.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.