Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wijnboeren verzetten zich tegen calorieën-etiket

  •  
24-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wine.jpg
Wijnboeren: 'Wijndrinkers geven niet om het aantal calorieën, slechts de smaak is belangrijk'
Wijnboeren en het Europees Parlement staan lijnrecht tegenover elkaar. Europa wil in haar strijd tegen obesitas, dat de wijnflessen op het etiket vermelden hoeveel calorieën het lekkers bevat. Maar de wijnboeren vinden deze stap veel te ver gaan. Wijndrinkers geven volgens hen niet om het aantal calorieën maar houden zich alleen bezig met de smaak.
Uit Brits onderzoek blijkt dat we ongeveer 10 procent van onze dagelijkse calorie-inname binnenkrijgen via drank. Een glas rode wijn zou garant staan voor zo’n 82 calorieën. Droge witte wijn zou ongeveer 67 calorieën bevatten.
Dik Beker van het Nederlandse Wijngaardeniersgilde is bang dat er een ‘boekwerk’ aan de flessen moet worden gehangen.
“Eerst was het de informatie over allergenen, nu dit weer. Wat is het volgende? (..) Wijndrinkers letten alleen op de smaak.”
Het Nederlandse Voedingscentrum is echter blij met de inzet van Europa. Want in een tijd waarin veel mensen aan obesitas lijden, is het goed wanneer mensen op hun voeding kunnen letten.  Het Europees Parlement stemt volgende week over het voorstel.
Cc-foto: Fs999

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.