33

Wikipedia: Fox News geen betrouwbare bron voor politiek en wetenschap

Wikipedia vraagt mensen die bijdragen leveren aan de online encyclopedie, sinds kort om voorzichtig te zijn met het gebruik van Fox News als bron voor politieke en wetenschappelijke informatie. De reden is dat de rechtse nieuwszender herhaaldelijk onjuiste of verkeerd geïnterpreteerde informatie de wereld in heeft gestuurd.

Tijdens het debat vooraf ging aan dit advies, wezen discussiedeelnemers op Wikipedia onder meer op de wijze waarop Fox News de klimaatcrisis bagatelliseert en de gevaren van steden als Birmingham overdrijft, meldt Wired. Ook Amsterdam was elf jaar geleden vanwege vermeende onveiligheid het doelwit van de conservatieve zender. De presentator die Amsterdam op de korrel nam, Bill O’Reilly, is inmiddels weggestuurd bij de zender vanwege seksuele intimidatie.

Voor andere onderwerpen dan wetenschap of politiek geldt Fox nog wel als betrouwbare bron op Wikipedia. In Nederland en België adviseert Wikipedia om “websites als Het Laatste Nieuws” niet als bron voor wetenschappelijk onderzoek te gebruiken.

Geef een reactie

Laatste reacties (33)