680

Wilders aarzelt over lot criminele PVV’er

Lid PVV-fractie veroordeeld wegens ontucht, schuldig aan vernieling, poging tot geweld … Wilders neemt nog geen beslissing: 'Ik moet nu gaan nadenken' … Lot kabinet in handen van buurtterrorist Lucassen

Wilders heeft nog geen beslissing genomen over het lot van Eric Lucassen, het PVV-kamerlid dat in opspraak raakte wegens intimidatie en bedreiging van zijn voormalige buurtgenoten, blijkt in 2002 veroordeeld te zijn voor ontucht. Bij het schoolbateljon in Ermelo waar hij instructeur was verrichtte hij seksuele handelingen met twee soldates in opleiding.

In de tijd dat Eric Lucassen segeant was bij de Koninklijke Landmacht is hij veroordeeld wegens ontucht. RTL-nieuws die de uitspraak van Lucassen’s strafzaak in het bezit heeft, meldt dat de veroordeling van de PVV’er onderdeel is van de zogenoemde Ermelose ontuchtzaak. Lucassen ging nog in hoger beroep, maar werd uiteindelijk toch veroordeeld.

Op Crimesite kwamen donderdag nog meer nieuwe onthullingen over zijn verleden aan het licht. Zo zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan vernieling en een poging tot geweldpleging. Crimesite sprak met twee mensen die ook het slachtoffer werden van Lucassen. Zijn voormalige zwager Lex Warnies deed in 1996 aangifte van vernieling. Zijn auto werd total-loss geslagen door het huidige PVV-kamerlid. En een medewerker van coffeeshop Willie Wortel in Haarlem werd aangevlogen door Lucassen.

Door Crimesite-verslaggevers Vincent Verweij en Wim van de Pol

Lex Warnies was in de jaren negentig getrouwd met de halfzus van Eric Lucassen, die toen nog in Amsterdam woonde. Hij was dus op dat moment zijn zwager. Hij vertelt: “Ook ik heb (in 1996) aangifte gedaan tegen Eric Lucassen en zijn stiefbroer Martin Bierhaalder vanwege dusdanige vernieling aan mijn auto dat deze total loss verklaard moest worden. Hij heeft destijds lachend aan zijn omgeving laten weten dat hij voor de vernieling verantwoordelijk was. Hij heeft zijn toenmalige vriendin gedreigd niet voor mij te getuigen. Naar verluidt had hij toen al meerdere vernielingen aan auto’s op zijn geweten. Hij woonde toendertijd in de Lekstraat in Amsterdam”. Warnies zegt dat de aanleiding een familieruzie was, waarbij hij opmerkingen had gemaakt over Lucassen’s moeder. Luister hier naar de telefonische toelichting die Warnies tegenover crimesite gaf:

Ook in Haarlem blijken er meer problemen te zijn geweest. De vriendin van Lucassen, Sandra, werkte enige tijd in een vestiging van coffeeshop Willie Wortel. Sandra is een nicht van Nol van Schaik, die eigenaar is van twee ‘Willie Wortel’ coffeeshops in Haarlem. Op enig moment is er ruzie ontstaan omdat Lucassen vermoedde dat een mannelijk personeelslid van de Willie Wortel een oogje op zijn vriendin had. Het voormalig personeelslid, dat anoniem wil blijven, vertelde ons vandaag:

Het speelde vier jaar geleden. Eric Lucassen kwam regelmatig in de Willie Wortel om een joint te roken, over het leven te praten en zijn vriendin te bezoeken. Ik vond hem wel interessant, hij had meer te vertellen dan de meeste coffeeshop bezoekers. Maar hij haalde dingen in zijn hoofd. Ik zou een oogje op zijn vriendin hebben gehad. Op zeker moment kwam hij rennend op me af om me een klap te verkopen. Hij vloog me aan. Maar ik kon wegduiken achter de balie, waardoor hij niet bij me kon. Omstanders hebben de boel toen gesust. Later hebben we het uitgepraat en ik heb geen aangifte gedaan”.

Update 12.11 07:20:

PVV-leider Geert Wilders heeft ‘indringende gesprekken’ met zijn fractiegenoot gehad. Desalniettemin heeft Wilders nog geen beslissing kunnen nemen of er consequenties aan de onthullingen zitten en zo ja, welke. Wilders: “Het is een serieuze zaak. Ik moet nu gaan nadenken en alles op een rijtje zetten.”

Wilders heeft Lucassen nodig in de fractie. Indien Wilders besluit Lucassen uit de fractie te zetten en hij aanblijft als Kamerlid, kan het kabinet formeel niet meer rekenen op een meerderheid door middel van gedoogsteun van de PVV.

RTL-nieuws: PVV-Kamerlid onderdeel van ontuchtzaak

Geef een reactie

Laatste reacties (680)