265

Wilders: Akkoord maakt Nederland Nederlandser

PVV-fractie steunt enig partijlid bij bereikte akkoord ā€¦ VVD geeft ok ... Partijbestuur CDA is positief over 'heel behoorlijk akkoord', wachten is nu op het besluit van de CDA-fractie

De PVV steunt het akkoord. Dat zei PVV-leider en enig partijlid Wilders na het behalen van het akkoord waarover hij zelf onderhandelde. Ook de fractieleden die onder de noemer van de PVV in het parlement zijn gekozen zouden het akkoord steunen.

De NOS schrijft:

Volgens PVV-leider Wilders is er veel enthousiasme in zijn fractie voor de plannen, die morgen bekend worden gemaakt.
De PVV wil nog wel een paar kleine dingen wijzigen. “Maar dat zijn wat puntjes op de i.” Wilders is tevreden met het behaalde resultaat. “Wij willen Nederland beter, sterker, veiliger en Nederlandser maken.

Ook de VVD-fractie heeft inmiddels ingestemd met het akkoord waar volgens Rutte ‘rechts Nederland de vingers bij af zal likken’. Wat het akkoord voor de rest van de Nederlanders inhoudt is nog niet bekend.

De CDA-fractie vergadert nog over het akkoord in het Hilton hotel. Of ze daar ook overnachten is niet bekend.

GroenLinks-leider Femke Halsema vroeg zich op Twitter af:

Willen CDA’ers ook ‘Nederland Nederlandser maken’ (citaat Wilders) met dit regeerakkoord?

Diederik Samsom twitterde:

Wilders wil met akkoord “Nederland Nederlandser maken”. Dat bedoelde Klink dus met “de dieptelaag van de motieven doet ertoe in de politiek

Klink stapte uit de onderhandelingen omdat volgens hem de PVV heel andere bedoelingen heeft met het akkoord dan het CDA.

Update 21:00
Het partijbestuur van het CDA stemt in met de akkoorden die partijleider Verhagen heeft gesloten met VVD en PVV. Henk Bleker, drijfveer achter de CDA-onderhandelen, zegt dat het bestuur positief is over een ‘heel behoorlijk akkoord’. Dat meldt de Volkskrant.
De CDA-fractie is nog steeds is sinds 13.00 uur vanmiddag in beraad over het regeer- en gedoogakkoord. De instemming van de fractie is cruciaal voor de komst van het PVC-kabinet.

Volkskrant: CDA-bestuur positief over ‘heel behoorlijk akkoord’

cc-foto: Xesc Arbona

Geef een reactie

Laatste reacties (265)