Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders: Asocialen opsluiten in tuig-getto

  •  
10-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
174 keer bekeken
  •  
ANP-Wilders_tuig_getto300.jpg
PVV: In iedere provincie zou container-wijk moeten komen om veelplegers en mogelijk hun families in op te sluiten
De PVV wil dat veelplegers worden geïsoleerd van de samenleving in op te richten ‘tuigdorpen’, bestaande uit wooncontainers, zonder sociale voorzieningen. In elke provincie zou zo’n getto moeten worden opgericht, zo wil Geert Wilders voorstellen aan het kabinet. Dat meldt NRC Handelsblad donderdag.
“Als het om minderjarigen gaat, moet ook hun familie mee. Zet al het schorriemorrie bij elkaar”, zegt Wilders. Mensen die in twee jaar drie keer in de fout gaan moeten in afwachting van hun strafzaak alvast naar dit getto verhuizen. Ook na het uitzitten van hun straf moeten ze daar weer heen, meldt NRC. Pas als ze langer dan een jaar werken of studeren, mogen ze terug naar de bewoonde wereld. Wilders voorziet dat de tuigdorpen een verzameling wooncontainers worden, zonder sociale voorzieningen. “Het wordt totaal sober, maar geen gevangenis. Iedereen mag erin en eruit.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.