260

Wilders’ censuur: ook voor buitenlandse pers

Medewerkers van de PVV-leider nemen Canadese journaliste aantekeningen af en 'leren' haar wat ze wel en niet mag schrijven

Geert Wilders zucht naar censuur kent geen grenzen. Nadat in eigen land al cartoons, lezingen, songteksten en grappen de toorn van de PVV mochten ondervinden, zijn nu de buitenlandse journalisten aan de beurt. Een Canadese journaliste bleef afgelopen zondag verbouwereerd achter toen medewerkers van Wilders haar aantekeningen afpakten en haar vertelden wat ze voortaan wel en niet mocht schrijven. Dat meldt haar krant de Toronto Sun.

Toronto Sun-verslaggeefster Jenny Yuen toog zondag naar het vliegveld van Toronto waar Wilders aankwam voor een serie anti-islamspeeches. Terwijl de PVV-voorman zijn anti-islammantra stond te verkondigen, ging zijn woordvoerster Gaelle de Graaff op hoge poten naar de journaliste toe om haar aantekeningen op te eisen. Vervolgens pakte ze deze ook daadwerkelijk af en gaf ze aan een andere PVV-adept, Naresh Raghubeer. Raghubeer belde Yuen later op om haar de jas uit te vegen en mailde daarna op hoge toon wat ze allemaal wel en niet over Wilders’ verschijningen mocht opschrijven. Daarbij beschuldigde hij haar beschuldigde van vooringenomenheid tegen zijn leider. 

Uit het artikel dat de Toronto Sun hierover heeft gepubliceerd blijken de journaliste en haar collega’s vooral verbijsterd dat deze man die zo de mond vol heeft van vrijheid, deze vrijheid niet gunt aan anderen. 

Lees het hele verhaal bij de Toronto Sun: Freedom should extend to Canadians too, Geert

Geef een reactie

Laatste reacties (260)