102

Wilders deed racistische minder-Marokkanen oproep weloverwogen

PVV-leider nu bang voor vervolging ... Wil nu alles weten over privéleven officieren van justitie

De alom verfoeide ‘minder, minder, minder’-oproep van PVV-leider Geert Wilders tijdens de gemeenteraadsverkiezingavond blijkt allerminst een slip of the tongue. Uit een mailwisseling van de PVV-voorman, die De Telegraaf bezit, blijkt dat het om een weloverwogen oproep ging. Wilders zou even hebben getwijfeld, maar uiteindelijk door partijgenoot Martin Bosma zijn overgehaald de uitspraak – die hij eerder al op een markt had gedaan – te herhalen. Zijn klapvee was bovendien vooraf geïnstrueerd om vooral en masse ‘minder’ te scanderen.

De oproep tot minder Marokkanen is hem op veel kritiek komen te staan. Talloze PVV’ers stapten op omdat ze niet langer met hem geassocieerd willen worden. Door heel Nederland werden acties opgezet om de politicus voor de rechter te krijgen. Uit een mailwisseling die De Telegraaf in handen heeft, blijkt dat Wilders er nu serieus rekening mee houdt strafrechtelijk vervolgd te zullen worden.

De PVV-voorman is naarstig opzoek naar alle te vinden informatie over het privéleven van de twee officieren van justitie, die de duizenden aangiften tegen Wilders onderzoeken en uiteindelijk zullen beslissen of hij vervolgd moet worden. In de mailwisseling draagt hij een medewerker op:

Google ze s.v.p. Wil alles van ze weten van heden, verleden, politieke affiniteit, lidmaatschappen hockeyclub, eerdere zaken die ze behandeld hebben, schoonmoeders die ze hebben, de hele santenkraam etc. etc. etc.

Voor de verdediging heeft Wilders strafrechtadvocaat Geert-Jan Knoops in de arm genomen. Hoe hij dat gaat betalen moet nog blijken; zijn vorige proces bekostigde hij voor een deel met donaties van sympathisanten en van de Amerikaanse geldschieter Daniel Pipes. Tijdens dat proces besefte Wilders dat hij een rechtsbijstandsverzekering heeft, welke ook een groot deel van het proces dekte. Het is onbekend wat hij vervolgens met het overgeschoten geld van de donateurs heeft gedaan.

Ook op Joop: Kijk: Wilders nu openlijk racistisch

Geef een reactie

Laatste reacties (102)