118

Wilders dwingt Brinkman tot liegen

Brinkman deed alsof hij een drankprobleem had, om niet uit de fractie gezet te worden

PVV-er Hero Brinkman kwam in opspraak nadat hij in 2009 een barman in elkaar zou hebben geslagen in het café Nieuwspoort. Brinkman ontkent de barman te hebben mishandeld en zegt dat de media het verhaal heeft opgeblazen. Geert Wilders, die normaliter de mond vol heeft van allerlei vrijheden, snoerde Brinkman de mond. Om zijn eigen hachje te redden verzon Brinkman maar een alcoholprobleem. En met succes: Brinkman werd niet uit de fractie gezet.

Hoe je fysieke mishandeling kunt goed praten door een alcoholprobleem blijft een raadsel. Voor Wilders was het excuus echter voldoende.

In het SGP-jongerenblad Contact geeft Hero Brinkman Geert Wilders overal de schuld van:

Ik heb die man niet geslagen, absoluut niet. Het vervelende is dat ik van de fractie mijn mond moest houden. Geert had natuurlijk gehoopt dat de storm over zou waaien. Vervolgens moest ik door het stof en nadrukkelijk zeggen dat ik een alcoholprobleem had, maar ik had helemaal geen drankprobleem. Ik ben geen alcoholist! Ik was bang dat ze mij uit de fractie zouden gooien, dus heb ik dat maar gezegd als een excuustruc.

SGP-J: Contact

Geef een reactie

Laatste reacties (118)