Laatste update 18:11
90

Wilders en Rutte boycotten eerlijk premiersdebat RTL, RTL blaast debat af

Update onderaan
PVV-leider Geert Wilders en VVD-voorman Mark Rutte zullen niet meedoen aan het RTL-‘premiersdebat’ op 26 februari. Afgesproken met RTL was dat de vier partijen die uit de peilingwijzer de grootsten zouden blijken, mee zouden doen met het debat. Het verschil tussen de partijen is echter zo klein dat RTL zich genoodzaakt zag om vijf of zes partijen mee te laten doen. Nu RTL een zo eerlijk mogelijk debat wil organiseren, weigeren Rutte en Wilders. In het WNL-gesprek met Rick Nieman liet Wilders al doorschemeren veel liever naar carnaval te willen dan een debat te voeren met één van de andere partijen over de Tweede Kamerverkiezingen. Ook Rutte slaat de uitnodiging af omdat RTL zich niet aan de af omdat RTL zich niet aan de afspraak houdt voor een debat met 4 partijen.

Jesse Klaver (GroenLinks) heeft vast aangekondigd de uitnodiging van RTL wél te accepteren. Ook CDA-voorman Buma heeft een uitnodiging ontvangen.

Nu Rutte en Wilders weigeren aan een eerlijk debat mee te doen, overweegt RTL het debat te schrappen.

Update 18:00
RTL heeft besloten het debat niet door te laten gaan, omdat Rutte en Wilders hebben afgezegd. RTL-adjunct hoofdredacteur Pieter Klein vindt het niet redelijk om maar vier partijen uit te nodigen voor het debat, wanneer D66, GroenLinks en het CDA in de peilingen zo dicht bij elkaar staan. Daarom wilde RTL in plaats van vier partijen vijf lijsttrekkers uitnodigen, maar zo’n eerlijk debat gaat er bij Rutte en Wilders niet in.

Geef een reactie

Laatste reacties (90)