38

Wilders-fan krijgt drie jaar cel voor aanslag op Somalisch gezin

De extreemrechtse terrorist Wouter E. die in 2015 een aanslag pleegde op een Somalisch gezin, is vrijdag veroordeeld tot drie jaar cel. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van 1000 euro betalen. Het vonnis valt lager uit dan de eis van het OM, die had eerder om vijf jaar celstraf gevraagd.

De 22-jarige E. liet op 17 december 2015 een zware vuurwerkbom afgaan bij het huis van het gezin in het Gelderse Pannerden. Ook hing hij papiertjes op met de foto van PVV-leider Geert Wilders en de tekst ‘Blank is beter, eigen volk eerst! Allochtonen moeten weg hier! Dit is pas het begin!’

Wouter E. zelf heeft tijdens het proces gezegd dat hij niets met de aanslag te maken had. Wel zei hij de pamfletten te hebben gemaakt, maar beweerde dat iemand anders daarmee aan de haal is gegaan. Volgens de rechter waren de getuigenverklaringen en het technisch bewijs echter voldoende om niet te twijfelen aan de schuld van Wouter E. De man heeft volgens de rechtbank ‘alle grenzen overschreden’:

Het druist in tegen het in onze grondwet verankerde gelijkheidsbeginsel en tegen het verbod op discriminatie. Hiermee heeft hij niet alleen op een volstrekt ongeoorloofde wijze zijn eigen ongenoegen geuit, maar ook de kans geriskeerd dat gelijkgestemden zijn voorbeeld zouden opvolgen.

Het Somalische gezin bleef gelukkig ongedeerd bij de aanslag. De woning raakte wel beschadigd. Het gezin is inmiddels verhuisd.

Bron: NOS / cc-foto: Blogtrepeneur

Geef een reactie

Laatste reacties (38)