Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders flirt opnieuw met Front National

  •  
29-11-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
wilders300_27.jpg
PVV-leider spreekt zaterdag op congres van Franse extreem-rechtse partij van Marine Le Pen ... Eerdere pogingen tot samenwerking mislukten
De verstandhouding tussen Wilders en Le Pen leek bekoeld na de crash van vlucht MH17 in Oost-Oekraine. Front National stelt zich sterk pro-Russisch op. Hoewel de PVV zich in dat standpunt niet kan vinden, moet het toch mogelijk zijn in Europees verband samen te werken, meent de Franse partij. Wilders is op zaterdag te gast op een partijcongres in Lyon.
We hoeven het natuurlijk niet over alles eens te zijn om in Europees verband te kunnen samenwerken. Misschien heeft de PVV moeite met ons Rusland-standpunt, wij begrijpen weer weinig van de Israël-positie van de PVV.” 
Het FN is voor een Palestijnse staat.
Samenwerking mislukt
Wilders en Le Pen probeerden na de Europese verkiezingen in mei samen een politieke groep in het Europees Parlement te vormen. Het lukte ze echter niet om leden uit zeven verschillende lidstaten achter zich te scharen, zoals de regels voorschrijven. Wel kregen ze steun van het Vlaams Belang en de Oostenrijkse FPÖ.
RTEmagicC_tweet-wilders.jpg
Begin vorige maand weigerde Wilders nog mee te doen aan een nieuwe internationale alliantie met het Front National buiten het Europees Parlement. De alliantie wilde toch in aanmerking komen voor Europese subsidies. Wilders noemde het een “ethische keuze” zich daarbij niet aan te sluiten, maar het zou niets zeggen over de verstandhouding tussen de twee partijen.
Geld van Rusland
Onlangs kreeg het FN een lening van 9 miljoen euro in Rusland. Het FN zou door Poetin-adviseur en Doemalid Babakov in contact gebracht zijn met de kleine First Czech Russian Bank. Babakov staat op de lijst van personen die de toegang tot de EU wordt ontzegd.
Cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.