321

Wilders gaat anti-islam stokpaardje weer berijden

Bestrijden islam weer prioriteit Wilders ... 'Het is mijn levensdoel'

PVV-leider Geert Wilders gaat zich in 2013 weer volledig focussen op het bestrijden van de islam. Dat zegt hij in een interview met NOS. Hij ziet het als zijn levenstaak om de geloofsovertuiging, die hij overigens niet als zodanig erkent, tegen te gaan.


PVV-leider Geert Wilders besloot in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen september het over een andere boeg te gooien. In plaats van de islam, moest Europa het ontgelden. Het leek een logische stap, nadat Wilders zijn gedoogsteun aan het kabinet opzegde, schijnbaar vanwege de invloed van Europa op Nederland. Door te hameren op Europa hoopte hij zijn aanhang te behouden. Maar het mocht niet baten; zijn partij verloor 9 zetels en ging van 24 naar 15. En dus gaat Wilders weer terug naar het oude format: islambashing.

In een interview met NOS laat de PVV-leider weten zich de komende tijd weer meer toe te zullen leggen op het ‘bestrijden van islam’. Het is zijn uitdaging voor volgend jaar, maar ook een levensopdracht die hij zal vervullen tot zijn dood, aldus Wilders.

Naast de islam lijkt Wilders vooral Marokkanen aan te willen pakken. Hij herhaalt zijn eerder ingenomen standpunt dat Nederland een ‘Marokkanenprobleem’ heeft. Het zit volgens hem in de natuur, maar met name in de cultuur, van Marokkanen dat ze iedereen buiten de eigen groep mogen aanpakken. De PVV-voorman spreekt hierbij van ‘Marokkaans racisme’.

NOS: Wilders:aanpak islam prioriteit 2013

Geef een reactie

Laatste reacties (321)