120

Wilders gaat Dresden ophitsen

Nederlandse haatprediker moet Pegida van ondergang redden maar wordt door minister-president Saksen alvast gewaarschuwd: geen racisme of discriminatie toegestaan

De Haagse ophitser Geert Wilders die in Nederland wegens zijn ‘minder minder’ uitspraak wordt vervolgd, is door de Duitse Pegida-beweging opgeëist om haar van de ondergang te redden. Behalve in Dresden heeft de omstreden club nergens in Duitsland echt voet aan de grond weten te krijgen. De aanwezigheid van Wilders moet daar verandering in brengen. De Duitsers staan niet te springen om zijn aanwezigheid.

De Duitse media berichten over de aanwezigheid van Wilders onder de noemers ‘islam-vrijand’, en ‘rechtspopulist’. De minister-president van de deelstaat Saksen, Stanislaw Tillich, waarschuwt Wilders alvast dat hij zich maandagmiddag in Duitsland bevindt.

Xenofobe of racistische uitspraken zullen niet getolereerd worden.

Twee jaar geleden probeerde Wilders al door te breken in Duitsland met een vertaling van zijn in de VS uitgegeven boek, maar zijn uitgever trok zich op het allerlaatste moment terug omdat Wilders met zijn teksten in strijd met de Duitse wet handelde.

De liberale vice-burgemeester van Dresden liet ook weten dat zijn stad ‘niet misbruikt moet worden als podium voor nationalisme in een nieuw jasje’. De Duitse samenleving heeft Pegida rechts laten liggen. Van de 25.000 mensen die in januari naar Pegida-demonstraties kwamen zijn er nog maar 7000 over. De Pegida-demonstraties hebben de Duitse burgers inmiddels ruim 2,9 miljoen euro gekost.

Russia Today zendt de aanwezigheid van Wilders live uit via YouTube en dat is een opmerkelijke zet van het mediabedrijf. De internationale staatsomroep van Rusland geeft daarmee openlijk steun aan de agenda van Poetin om steun te verwerven onder extreemrechtse groeperingen in West-Europa. Doel is om de stabiliteit van de Europese Unie een tik te geven.

Zie ook: Pegida is verslagen

NOS: Dresden op z’n kop voor ‘islam-vijand’ Wilders

Cc-foto: Blunews / Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (120)