Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders hield nevenfunctie verborgen

  •  
10-06-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
372 keer bekeken
  •  
ANP-Wilders_damn_300_01.jpg
Tipje van de sluier gelicht over het geheime huishoudboekje van de PVV ... PVV-leider kon vennootschap benutten voor commerciële activiteiten
Geert Wilders heeft achtergehouden dat hij het bedrijfje OnLiberty BV bestuurt, zo meldt de Volkskrant vrijdag. Het door het hem opgerichte bedrijf verwerft en exploiteert rechten van intellectuele eigendommen. Wilders is verplicht deze nevenfunctie te registreren bij de Tweede Kamer maar verzuimde dit te doen.
Een uittreksel van de Kamer van Koophandel vertelt dat OnLiberty BV in februari 2010 is opgericht door Wilders. Hij is de enige bestuurder en kan zijn vennootschap onder andere benutten voor beleggingen, kredieten, investeringen en andere commerciele activiteiten, aldus de Volkskrant.
De PVV probeert al van begin af aan halsstarrig de partijfinanciën buiten beeld te houden. Als enige in de Kamer is de PVV ook tegen een nieuwe wet die meer transparantie moet brengen in de manier waarop partijen worden gefinancierd. Al eerder werd bekend dat hij giften krijgt uit Amerika en Israël. 
Wilders ontkent dat OnLiberty BV “in verband staat met de PVV” en dat “alle relevantie informatie over zijn neveninkomsten heeft opgegeven aan de Belastingdienst”. De Volkskrant treedt in tot de details:
Om de BV op te richten heeft Wilders 18 duizend euro aan startkapitaal gestort. In ruil daarvoor heeft hij 180 aandelen in het bedrijf gekregen. ‘Storting in vreemd geld is toegestaan,’ meldt de oprichtingsakte hierbij. Van het eerste boekjaar van zijn bedrijf is de jaarrekening nog niet gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.
Lees meer bij de Volkskrant: Wilders verzuimde om eigen BV te melde n

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.