323

Wilders: Hou Arabische vluchtelingen buiten de poorten

Vluchtelingen van Arabische revoluties zijn wat betreft de PVV-leider niet welkom in West-Europa

PVV-leider Geert Wilders zegt in een interview met de Spits dat vluchtelingen uit Arabische landen wat hem betreft niet welkom zijn in West-Europa. Volgens Wilders moet Nederland de poorten sluiten voor deze vluchtelingen, zelfs wanneer er burgeroorlogen uitbreken. Volgens Wilders is ‘het onmogelijk om als West-Europa die stroom van vluchtelingen op te vangen’.

Vluchtelingen die de oversteek maken naar Italië of Malta zouden volgens Wilders daar opgevangen moeten worden. Het liefst in vluchtelingenkampen om ervoor te zorgen dat ze zich niet kunnen verspreiden naar andere plekken in Europa.

GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi reageert verontwaardigd op Twitter:

Dat van een man die hoogstpersoonlijk weet hoe essentieel bescherming is bij bedreiging. Een mensenleven weegt niet ineens minder als het islamitisch of Arabisch is.”

Wilders juicht de revoluties toe, maar laat de Arabieren verder wel in de kou staan. Ook wanneer zijn grootste nachtmerrie uitkomt: “Ik juich toe dat het volk van de dictatuur af wil. Ik denk alleen dat wat er voor in de plaats komt wel eens veel erger zou kunnen zijn.”

De PVV-leider, die zelf graag naar Arabische televisiezenders kijkt, gelooft niet dat de Islam en democratie hand in hand kunnen gaan. Ondanks de massale demonstraties in landen als Egypte, Tunesië en Libië en de roep van miljoenen moslims om meer democratie, houdt Wilders zijn ogen, net als Khadaffi, stijf gesloten. De duizenden demonstranten op het Tahrirplein “zaten om de hoek op school op de American University.”

Spits: PVV: Sluit poort voor Libische vluchteling

Geef een reactie

Laatste reacties (323)