24

&… Wilders: Ik onderhandel met PvdA

Betogers brengen Sarkozy in het nauw ... Ontslagen Griek schiet ex-baas neer ... Ophef om anti-Obamaposter en meer VS-verkiezingsrituelen ... Iran houdt parlementsverkiezingen

Meer nieuws van vandaag


Griekenland  Een man die gistermiddag in een fabriek in het Noord-Griekse stadje Komotini drie mensen neerschoot, waaronder zijn oude werkgever, en twee in gijzeling nam, heeft zich vanochtend overgegeven. De man was zes maanden geleden door de plastics fabriek ontslagen, zei de politie. Het bedrijf in de noordelijke plaats Komotini had onlangs ongeveer de helft van de 300 werknemers ontslagen. Volgens de plaatselijke vakbond was de gijzelnemer in ernstige financiële problemen geraakt. (Parool)

Frankrijk Volgende maand zijn in Frankrijk de presidentsverkiezingen en dat betekent campagnevoeren voor de kandidaten. President Sarkozy, die flink achter staat in de peilingen, ging naar Bayonne in Frans-Baskenland. Hij werd er ontvangen met een demonstratie waar hij het even benauwd van kreeg. NOS

Amerika “Barack Obama wil dat politici en bureaucraten de hele Amerikaanse gezondheidszorg beheersen. Ga naar de hel Barack”, zo luidt de tekst van een serie posters die in de VS tot veel ophef heeft geleid. De advertenties prijzen een documentaire aan die moet aantonen dat Obama’s plannen voor de gezondheidszorg slecht zijn. (Trouw)

In de strijd om het kandidatuur bij de Republikeinen worden de pijlen in gif gedoopt. De aanhang van Rick Santorum beschuldigt Mitt Romney van diefstal. Ze zijn woedend nu de Republikeinse partij in de staat Michigan heeft besloten Romney toch meer gedelegeerden toe te kennen dan Santorum. Het verschil tussen de twee was maar drie procent, dus in eerste instantie kregen ze er evenveel. (Trouw)

Iran gaat vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Meer dan 3400 kandidaten dingen naar 290 parlementszetels. 48 miljoen kiezers mogen hun stem uitbrengen. (Parool)

Nederland De margarine van Becel ‘pro-activ’ vergroot mogelijk de kans op hart- en vaatziekten. Dit terwijl het product juist wordt geadverteerd als cholesterolverlagend, en daarmee zou Becel Pro-activ de kans op hart- en vaatziekten juist verkleinen. Consumentenorganisatie Foodwatch wil nu dat het product uit de schappen wordt gehaald. (De Volkskrant)

Amerika In Amerika is ophef ontstaan over een email van rechter Richard F. Cebull uit Montana. Cebull stuurde zijn vrienden, bij wijze van grap, de mail waarin staat dat Obama is geboren nadat zijn moeder, een blanke vrouw, het deed met een hond. Hij schreef:

Een kleine jongen zei tegen zijn moeder: Mama, hoe komt het dat ik bruin ben en jij wit? Waarop de moeder zei: Begin daar maar niet over Barack! Van wat ik me kan herinneren over dat feestje, mag je blij zijn dat je niet blaft!”

De benoeming van de rechter wordt mogelijk opnieuw beoordeeld. (De Volkskrant)

Geef een reactie

Laatste reacties (24)