218

Wilders krabbelt terug

'Harde' tweets blijken boterzacht ... PVV-leider: stoere taal 'gewoon politiek', wil kabinet niet laten vallen

PVV-leider Geert Wilders bestookte de media de afgelopen weken met dreigende taal. Het kabinet moest en zou zich naar zijn eisen schikken, zo liet hij te pas en te onpas weten. Nu geeft hij toe dat dergelijke taal alleen bedoeld is voor de bühne, geen haar op zijn gecoiffeerde hoofd die er aan denkt het kabinet te laten vallen. De PVV verkeert dankzij de gedoogcoalitie in een riante positie en geniet wel van de lusten, maar niet van de lasten van het VVD-CDA beleid.

De Volkskrant zette maandag de recente dreigementen van Wilders nog eens op een rij. Zo waarschuwde hij vorige week dat extra bezuinigingen uit den boze zijn als er niet eerst fors wordt gekort op hulp aan ontwikkelingslanden. En:

Afgelopen weekend nog joeg Wilders de minister van Buitenlandse Zaken, Rosenthal, op de kast met zijn mening dat de viering volgend jaar van 400 jaar Turks-Nederlandse betrekkingen moet worden afgelast. De bewindsman zag zich gedwongen met een schriftelijke verklaring te komen in reactie op het opinie-artikel van Wilders zaterdag in de Volkskrant. Niet plezierig voor de man die in het kabinet dient te waken over goede betrekkingen met belangrijke buitenlandse (handels) partners.

Trouw schrijft dat Wilders vandaag toegaf dat hij niet van plan is het kabinet echt te laten vallen. 

‘Dat is gewoon politiek’, zei Wilders over de tweet. ‘Er gaan bakken geld naar Europa en er gaan bakken geld naar ontwikkelingshulp. Ik ben ingehuurd om voor 1,5 miljoen mensen de PVV-belangen te bepleiten.’

De PVV-leider zegt ‘keihard te willen onderhandelen’ maar de troef van een breuk haalde hij vandaag dus van tafel.

Lees, kijk ook: ‘Kunduz-trio bereid gedoogrol PVV over te nemen’

Doe lekker stoer: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (218)