34

Wilders krijgt hulp van Franse ultranationalist

Marine Le Pen: Alle anti-immigratiepartijen (lees: anti-moslimpartijen) verzamelen!

Marine Le Pen wil PVV-voorman Geert Wilders helpen bij de Nederlandse campagnes voor de Europese verkiezingen van volgend jaar. Dat zegt de leider van het extreemrechtse Front National zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

Wilders zetten in april de eerste stap door in Parijs de samenwerking te gaan zoeken. Le Pen laat in NRC weten dat ze die handreiking wil beantwoorden met een tegenbezoek.

Le Pen wil alle eurosceptische en anti-immigratiepartijen verenigen in één politieke fractie. Ze praat, behalve met de Nederlandse PVV, ook met het Vlaams Belang en met de Oostenrijkse FPÖ van wijlen Jörg Haider.

Antisemieten
Jean-Marie Le Pen, de vader van Marine, oud-voorzitter en lijsttrekker van het Front National en momenteel ook Europarlementariër, is een notoir antisemiet. Maar dochter Marine heeft het vooral voorzien op moslims, dus voor Israëlvriend Wilders zijn er geen struikelblokken.
Vader Le Pen is wegens zijn discriminerende uitspraken over moslims herhaaldelijk veroordeeld. Ook Marine wordt verdacht van het aanzetten tot haat jegens moslims. De rechtbank in Lyon hief vorig jaar haar immuniteit als Europarlementariër op zodat zij vervolgd kan worden. In 2010 vergeleek Marine Le Pen biddende moslims op straat met de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog.

NRC: Marine Le Pen wil Wilders helpen bij campagne Europese Verkiezingen

Foto-cc: Andy Hay

Geef een reactie

Laatste reacties (34)