Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders laat slogan weg maar pose zegt veel

  •  
22-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
900 keer bekeken
  •  
wilders_300_15.jpg
Verkiezingsaffiche toont alleen Wilders maar welke geheime boodschap verkondigt zijn lichaamshouding?
De PVV gaat de verkiezingen in met een affiche waarop alleen een foto van Geert Wilders te zien is. In 2010 gebruikte hij nog de slogan ‘meer veiligheid, minder immigratie’ nu is de affiche verder leeg. Wat zegt zijn houding?
RTEmagicC_pvv_3_876.jpg
RTEmagicC_PVV-poster2010.png
RTEmagicC_2006_PVV_tk-1.jpg
Wilders kondigde bij de val van het kabinet Rutte aan dat hij de verkiezingen zou omvormen tot een referendum over Europa. Toch heeft hij daar geen leuze voor. Wellicht omdat kiezers alleen al afhaken bij het woord Europa.
Overigens gebruikte Wilders bij zijn eerste landelijke verkiezingen in 2006 ook geen slogan. Op de affiches nam hij peinzende houding aan. Nu staat hij nonchalant met rechterhand in zijn broekzak. In lichaamstaal neem je met zo’n houding de rol van observator aan. Je houdt afstand en neemt geen deel aan wat anderen doen. ‘Stem op mij. Ik doe niet met de anderen mee’. Is dat de geheime verkiezingsboodschap waarmee Wilders kiezers wil lokken?
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.