61

Wilders liegt nu ook

VIDEO PVV-leider maakte misbruik van Europees subsidiegeld ... Europarlementariër Van der Stoep declareerde alcoholontwenningskuur 

Wilders die altijd zegt ‘geen cent subsidie’ te gebruiken uit de Europese spaarpot houdt er toch een geheimpje op na. KRO Reporter onthult vanavond dat de PVV een rapport uit 2011 declareerde over Nederland en de eurozone. Kosten: 13.000 euro. De declaratie van de PVV is tegen de regels omdat het onderzoek niet voor gebruik in Brussel was, maar voor de fractie in Den Haag.

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

NRC die de uitzending van KRO Reporter al heeft ingezien schrijft dat de PVV nog eens 13.000 euro extra terug probeerde te krijgen. Deze keer voor de vertaling van het in maart dit jaar gepresenteerde rapport van het Britse financiële onderzoeksbureau Lombard Street Research naar de kosten van de euro. Dat PVV-verzoek werd door Brussel echter niet ingewilligd. 

Ook ontdekte het programma andere financiële zaken van de PVV die niet in de haak zijn. Zo werd een medewerker van de Europese PVV-fractie ingezet bij de PVV verkiezingscampagne in 2010. Dat is tegen de regels omdat Europese medewerkers betaald worden door Europa en om die reden dus ook alleen voor de EU aan de slag mogen. 

Een andere saillant detail kwam naar buiten over europarlementariër Danïel van der Stoep. Hij declareerde een alcoholontwenningskuur bij zijn verzekering van het Europees Parlement. Dit deed hij nadat hij een auto-ongeluk had veroorzaakt waarbij hij vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol achter de kiezen had. Kosten: 24.000 euro voor een kuur van 49 dagen. Volgens de regels had Van der Stoep recht op het geld, maar hij ontving in die tijd ook nog wachtgeld omdat hij zijn zetel wilde opgeven. Nadat Van der Stoep zich weer beter voelde, keerde hij echter terug in het Europarlement. 

NRC vroeg de PVV om een reactie, maar de partij wil niet reageren. Van der Stoep reageerde wel en sprak tegen persbureau Novum van ‘karaktermoord’. De declaratie van de alcoholontwenningskuur is volgens hem een privézaak. 

NRC: ‘PVV schond de regels bij het aanvragen van Europese subsidies’

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (61)