15

Wilders maakt nog meer antisemitische vrienden

Janusz Korwin-Mikke gelooft dat Hitler niets wist van de holocaust ... Anti-Europa fractie nog niet helemaal rond, wel dichterbij met aansluiting van Poolse fractie

De PVV wil in het Europees Parlement gaan samenwerken met een aantal andere anti-Europa partijen. Om een gezamenlijke fractie te vormen zijn echter 7 partijen uit verschillende landen nodig. Woensdag heeft naar verluidt ook de Poolse extreem-rechtse partij Kongres Nowej Prawicy (Congres van Nieuw Rechts), onder aanvoering van Janusz Korwin-Mikke (JKM) zich bij het rechtse front aangesloten.


JKM staat onder meer bekend om zijn, laten we zeggen, bijzondere visie van de wereld. Hij pleitte eerder voor afschaffing van het stemrecht voor vrouwen, omdat vrouwen dom zouden zijn. Het is volgens hem allemaal evolutionair: geen enkel intelligent mens zou, zoals vrouwen doen, meer dan een uur per dag met een baby en zijn ‘ge-goo-goo ga-ga’ kunnen doorbrengen. In zijn woorden is democratie overigens sowieso ‘de domste vorm van besturen’. Waarom hij dan toch naar het Europees Parlement wil?

Dankzij dit zal ik immuniteit genieten en wat geld verdienen […] Ik zal er (in het Europees Parlement) zoveel stennis schoppen dat ze mij er lange tijd zullen herinneren.”

In mei 2014 is een onderzoek gestart naar uitlatingen van JKM over verkrachting. In een televisiedebat antwoordde hij op de vraag wat volgens hem de oorzaak van verkrachting is:

Vrouwen doen altijd alsof ze een beetje weerstand bieden en dat is normaal. Men moet wel weten wanneer hij kan en wanneer hij niet kan.”

Meer omstreden wellicht is zijn uitspraak over Adolf Hitler. JKM beweert dat Adolf Hitler niets zou hebben geweten van de genocide door de nazi’s op de Joden in de Tweede Wereldoorlog.

The Guardian: Meet the new faces ready to sweep into the European parliament
De Volkskrant: Anti-Europeanen stap dichter bij vorming nieuwe EU-fractie

Geef een reactie

Laatste reacties (15)