224

Wilders: ‘Minder Marokkanen gaan we regelen’

Video: Haatcampagne PVV en Wilders tegen Marokkanen lijkt opzettelijk juridische grenzen te tarten, haalt wereldnieuws

Tijdens de bijeenkomst van de PVV in Den Haag heeft PVV-leider Wilders zijn publiek laten schreeuwen dat er minder Marokkanen moeten komen in Nederland. Na eerst gevraagd te hebben: “Willen jullie meer of minder Europa?” Riep de zaal: “Minder, minder, minder!” Daarna herhaalde Wilders de vraag met de PvdA als inzet en hetzelfde resultaat. Zich ongetwijfeld bewust van de mogelijke strafbaarheid van de te volgen actie, wees Wilders op de vrijheid van meningsuiting, alvorens zijn publiek te vragen: “Willen jullie meer of minder Marokkanen in jullie stad en in Nederland” Waarop het publiek schreeuwde om minder Marokkanen.


Wilders antwoordde zijn publiek met: 

Nou dan gaan we dat regelen.” 

Volgens Vonk-hoofdredacteur en journalist Kustaw Bessems probeert Wilders hiermee een nieuwe rechtszaak uit te lokken. Hij zegt op Twitter:

“Wilders weet: rechter zei bij vrijspraak dat ie op de grens zat. Publiek opzwepen met ‘minder Marokkanen’ is bijna hengelen naar nieuwe zaak.

Refereert zelfs expliciet aan juridische grens. Hij wil een zaak. 

Is over nagedacht. Wat Wilders op het podium doet is in NL vermoedelijk strafbaar. Later geeft hij dan weer context die hem kan beschermen.

Wilders is in volstrekte openheid een haatcampagne tegen alle Marokkanen in NL aan het voeren, maar hij zorgt voor juridische schaamlapjes.

Oud-Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas van de VVD heeft op Twitter opgeroepen om samenwerking met de PVV te boycotten:

De actie van Wilders is wereldnieuws. The Washington Post schrijft vanavond:

The Dutch right-wing populist politician Geert Wilders has led his supporters in an anti-Moroccan chant. Wilders’ party is the fourth-largest in Parliament but leads in national opinion polls. His rise to popularity in the Netherlands over the past decade came amid a surge of anti-immigrant sentiment in a country once famed for its tolerance.”

Een week geleden sprak Wilders voor het eerst openlijk de racistische wens uit voor ‘minder Marokkanen’. 

cc-foto: Jean Gouders

Geef een reactie

Laatste reacties (224)