128

Wilders: Moslims moeten zich bekeren tot christendom

Australische moslims halen schouders op over populistische prietpraat ... Mini-toernee kost tonnen

Beroepsprovocateur Geert Wilders geeft minder speeches in Australië dan gepland. Veel zaaleigenaren hebben geen trek in de politicus die het mulitculturele land de les komt lezen over de gevaren van de islam.


Nicholas Kotsiras, minister van multiculturele zaken in de staat Victoria, is verbaasd dat Wilders de halve wereld over reist om Australiërs te onderwijzen terwijl de PVV-leider in eigen land gefaald heeft in regeren. Hij sluit niet uit dat Wilders juist wat van Australië kan leren. Het land ziet zichzelf als een toonbeeld van een succesvolle multiculturele samenleving die nauwelijks kampt met de Westeuropese problemen.

Wilders stak na aankomst zijn bekende riedels tegen de islam af maar riep moslims dit keer ook op zich tot het christendom te bekeren. Of atheïst te worden. Hij herhaalde dat hij geen immigratiestop wil voor moslims maar voor inwoners van islamitische landen. Christenen uit Libanon bijvoorbeeld, zouden dan niet meer naar Australië mogen emigreren. De anti-islamitische Q Society, die het bezoek van Wilders organiseert, nam direct afstand van die in het emigratieland weinig populaire redenering: “We willen mensen niet tegenhouden naar ons land te komen, we heten ze graag welkom en vragen ze onze wetten te respecteren. (…) In Nederland gebeuren andere dingen. We horen gewoon die ervaringen.”

Australische moslimorganisaties laten zich niet door Wilders provoceren. “De algemene lijn vanuit onze gemeenschap is ‘geen commentaar’. De kerel is een malloot, hij verliest aan populariteit, waarom zouden we hem iets geven waar hij op kan reageren?” aldus een woordvoerder.

De Q Society is een nogal mysterieuze organisatie die tonnen heeft uitgegeven voor de mini-toernee van het Nederlandse Kamerlid. Volgens een infiltrant in de beweging hangt er een paranoide, agressieve sfeer op bijeenkomsten (video van 6:00).

In Melbourne luisterden zo’n vijfhonderd mensen naar de speech van Wilders. Een toegangskaartje kostte ruim 50 euro. Linkse demonstranten vormden een menselijke keten rond het gebouw waar Wilders sprak. Een van de deelnemers aan het protest werd door een bezoeker van Wilders een bloedneus geslagen, meldt The Australian

Geef een reactie

Laatste reacties (128)