185

Wilders’ nieuwe ideoloog haat naast moslims ook homo’s

Paul Belien is tevens tegen euthanasie en abortus. PVV: Dit zijn geen partijstandpunten

De nieuwe ideoloog van de PVV heeft behalve een grondige hekel aan moslims ook een hekel aan homo’s. De Vlaming Paul Belien heeft in België een zeer omstreden reputatie als het gaat om homoseksuelen. Bovendien is hij een fervent tegenstander van euthanasie en abortus. Dat is te lezen in het AD vandaag.

Het AD schrijft dat de adviseur van Wilders onder meer dat vindt mensen het recht moeten hebben om homoseksualiteit een afwijking te noemen. Dit terwijl Wilders zegt dat zijn partij voor de rechten van homo’s staat.

De Gay Pride in Amsterdam noemt Belien een ‘perverse vertoning’. De katholiek Belien staat bekend als een intellectueel met oerconservatieve opvattingen. Hij is van mening dat Europa in de zeventiende eeuw in moreel verval is geraakt ten tijde van de Verlichting. 
De PVV laat in een reactie aan het AD weten dat de Beliens ideeën over homoseksualiteit niet overeen komen met het partijstandpunt.

Eerder kwam al uit dat Belien in België ook bekend staat als fanatiek moslimhater.  In publicaties vergeleek hij moslims met roofdieren.

AD: Wilders werft omstreden homohater als adviseur

Joop: Wilders’ nieuwe deoloog: Moslims zijn roofdieren

Geef een reactie

Laatste reacties (185)