48

Wilders’ nieuwe ideoloog: Moslims zijn roofdieren

Wilders neemt Belgische anti-moslimactivist in dienst die Marokkanen 'roofdieren' noemt

De rechts-conservatieve ideoloog Paul Belien wordt de nieuwe beleidsmedewerker van Wilders. Belien is een bekende in anti-islamitische kringen en schreef in 2006 een column in de Belgische krant The Brussels Journal. Daarin beschuldigde hij Marokkanen van een roofmoord, terwijl het uiteindelijk om Polen bleek te gaan.

In zijn column ‘Geef ons wapens’ noemt Belien Marokkanen roofdieren.

Die roofdieren hebben tanden en klauwen. De roofdieren hebben messen. Van kleinsaf hebben ze tijdens het jaarlijkse offerfeest geleerd hoe ze warmbloedige kuddedieren moeten kelen. Wij worden misselijk wanneer we bloed zien, maar zij niet. Zij zijn getraind, zij zijn gewapend. Wij mogen niet eens een pepperspray op zak hebben. Zij hebben knip- en slagersmessen en ze weten hoe ze die moeten gebruiken.

NRC schrijft dat Belien banden heeft met de extreem rechtse politieke partij Vlaams Belang. Zijn vrouw Alexandra Colen is Kamerlid voor deze partij. Zelf is Belien ook actief als inleider van de Studiedienst van het Vlaams Belang. In 2007 ging hij op studiereis met partijleider Filip Dewinter.

Belien verklaart met zijn column de oorlog aan Belgische moslimmigranten. Hij vindt dat de politiek de ‘roofdieren’ harder moet aanpakken.

Wanneer zelfmoordterroristen in Israël een aanslag plegen, pakken de Israeli’s hun ouders aan. Ze leggen met bulldozers de huizen van hun familie plat. Misschien blijkt onze ‘onverschilligheid’ wel uit het feit dat wij de ouders van de minderjarige, moordende criminelen met rust laten, dat wij ze laten verder genieten van onze sociale zekerheid, dat wij hun huizen niet vernietigen en ze niet het land uitzetten als straf voor de misdadige kroost die zij in ons midden hebben geplant. Wellicht blijkt onze ‘onverschilligheid’ uit het feit dat het ‘xenofobe’ Vlaams Belang slechts een vierde van de Vlaamse stemmen haalt, en geen 75 procent (…).

De column van Belien werd uiteindelijk verwijderd op aanvraag van het Centrum voor Gelijkheid voor Kansen en voor Racismebestrijding. Die oordeelde dat de uitlatingen van Belien racistisch zijn en aanzetten tot haat en geweld tegen een etnische groepering. Belien ontkent die beschuldiging.
NRC: Medeweker Wilder in column: moslims zijn roofdieren
cc-foto: Youtube

Geef een reactie

Laatste reacties (48)