129

Wilders’ ‘nukken’ worden PVV’ers te veel

Video: Interview met Geert Wilders bij Nieuwsuur... Kamerleden Hernandez en Kortenoeven stappen op: Geen inspraak over partijprogramma, PVV'ers zijn stemvee

De PVV-Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven stappen met onmiddellijke ingang uit de fractie, zo meldt de NOS. Zij doen dit uit onvrede met het dinsdag gepresenteerde verkiezingsprogramma, dat zij slechts ‘half uur mochten inzien’. Wilders handelt volgens de twee op eigen houtje en is de fractie niet meer dan ‘stemvee’.


Hernandez zei in het NOS-journaal dat Wilders hem in de steek heeft gelaten. “Alles draait om Wilders en hij houdt met niemand rekening”, zei hij. “Niet de druppel, maar de emmer die de emmer liet overlopen” was de gang van zaken rond het verkiezingsprogramma. “Dat mochten alle PVV-Kamerleden een half uurtje inkijken; de weinigen die kritische kanttekeningen plaatsten, werden afgewimpeld.”

Wilders zou bovendien hebben toegegeven dat de helft van het programma onuitvoerbaar is.

Hernandez zei verder dat je als PVV-Kamerlid alleen maar stemvee bent. Hij kan niet meer aan al Wilders’ “nukken” toegeven, zei hij. Hij deed een beroep op andere PVV-Kamerleden die ook hun frustraties zouden hebben geuit over de moeite die ze hebben met de standpunten van de PVV. Zij zouden ook voor hun eigen vrijheid moeten kiezen, aldus Hernandez.

Zowel Hernandez als Kortenoeven toonde zich geëmotioneerd bij de bekendmaking van hun vertrek, schrijft de NOS. PVV-leider Wilders is verrast door het besluit. Toen hij na de presentatie van het PVV-verkiezingsprogramma met het nieuws werd geconfronteerd, zei hij van niks te weten. “Vermoedelijk lopen ze vooruit op de presentatie van de kandidatenlijst. Ze zijn misschien bang dat ze daar niet op komen”, zei Wilders.

NOS-verslaggever Michiel Breedveld voegt op Twitter toe:

Volgens @HernandezPVV en @WimKortenoeven nog 5 PVV-Kamerleden met gewetensnood. pic.twitter.com/y8MvmZmh

NOS: Twee PVV’ers uit de fractie

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (129)