46

Wilders ‘probeert’ raadszetel Den Haag

Partijleider gaat dienen onder Sietse Fritsma

PVV-leider Geert Wilders heeft maandag laten weten dat hij toch plaats gaat nemen in de gemeenteraad van Den Haag. “Ik ga het een tijd proberen.”

Wilders zegt dit weekend te hebben nagedacht over de ruim 13.000 voorkeurstemmen die hij in de hofstad als lijstduwer had gekregen.

Ik wilde het eerst niet doen maar ik begreep vrijdag pas dat ik wel erg veel voorkeursstemmen had binnengehaald. Ik zal het daarom toch doen. In ieder geval ga ik het een tijd proberen. Ik zal een kleine portefeuille nemen.

Wilders, die uiteraard gewoon in de Tweede Kamer blijft zitten, komt nu in de curieuze situatie dat hij op lokaal niveau ondergeschikt wordt aan Sietse Fritsma, die in de Kamer weer onder hem dient.

Bovendien krijgen de PVV-Kamerleden het druk: drie van de negen zijn straks ook op lokaal niveau actief. Veel vergaderingen op het Binnenhof en in de lokale politiek vinden gelijktijdig plaats. Het is nog onduidelijk of ook Kamerlid Richard de Mos zijn toegewezen raadszetel in Den Haag gaat bezetten.

Fritsma kreeg al eerder de kritiek dat hij nu ‘dubbel vangt’. Hij kreeg dat verwijt in een discussie over de keiharde saneringen op de lokale overheid, die de PVV voorstaat.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)