Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders houdt racistisch persmomentje voor stadhuis Arnhem

  •  
05-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
439 keer bekeken
  •  
PVV protestactie tegen benoeming Marcouch

© 2017-07-05 15:03:04 ARNHEM - PVV-leider Geert Wilders, de Gelderse PVV-fractievoorzitter en Eerste Kamerlid Marjolein Faber en enkele andere PVVÕers voeren voor het gemeentehuis actie tegen d

Geert Wilders heeft woensdag met een handjevol andere kleinzielige en bovenal racistische geestverwanten een persmomentje georganiseerd voor het gemeentehuis in Arnhem. De aanleiding is de bekendmaking dat oud PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch de nieuwe burgemeester van de stad wordt. En een Nederlander met een Marokkaanse achtergrond in zo’n functie, dat kan natuurlijk niet, aldus de PVV-leider die bij hoog en laag beweert echt niets tegen moslims te hebben, slechts tegen de ‘uitwassen van de islam’, of dat ‘minder minder’ slechts betrekking zou hebben op ‘criminele Marokkanen’.
Onder de belangstellenden bevonden zich ongeveer 25 leden van het extreemrechtse Pegida. Daarnaast waren er nog zo’n vijf mensen van de NVU aanwezig, een organisatie zo extreemrechts dat ze bijna van de rand van het spectrum vallen. Ook waren er enkele tegendemonstranten aanwezig. Zij droegen teksten mee als: ‘Het ruikt hier naar de jaren ’30… bah’.
Ahmed Marcouch zelf reageerde sportief op het openlijke racisme van zijn oud-collega uit de Tweede Kamer. Hij schreef op Facebook: ‘Welkom in mijn stad Geert. Je kan hier veilig je persmomentje houden.’
Beeld: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.