139

Wilders schurkt verder tegen Europees extreemrechts aan

PVV wil samenwerken met andere ultranationalisten ... Intussen verliest Front National-leider Le Pen onschendbaarheid en kan ze worden aangeklaagd voor uitspraken over moslims

PVV-leider Wilders schurkt verder tegen extreemrechtse bewegingen in Europa aan. Hij zegt met partijen die kritisch zijn over Europa te willen samenwerken bij de Europese verkiezingen van volgend jaar. Het was al bekend dat hij gesproken heeft met het Belgische Vlaams Belang en het Front National in Frankrijk, maar hij heeft ook gepraat met de Zweedse Democraten en hij gaat dat nog doen met de Lega Nord in Italië, meldt de NOS.

De NOS legde Wilders de vraag voor waarom hij niet eerder toenadering heeft gezocht tot bijvoorbeeld het Front National en of het Vlaams Belang. De PVV-voorman dat hij bang was voor wat de pers en de kiezers daarvan zouden vinden.

Wilders:

Maar we laten ons nu niet meer gijzelen door journalisten of andere politici; als we veel gemeenschappelijk hebben, werken we samen; als we dat niet hebben, doen we dat niet

Le Pen
Als Wilders wil samenwerken met de Marine Le Pen, de leider van het Franse Front National, moet hij opschieten.  De Franse extreem-rechtse Europarlementariër is niet langer diplomatiek onschendbaar meldt de NOS. Het Europees Parlement in Straatsburg heeft in een stemming haar onschendbaarheid opgeheven. Daardoor kan ze worden aangeklaagd voor haar uitspraken over moslims.

NOS:

In 2010 maakte Le Pen een vergelijking tussen biddende moslims op straat in Frankrijk en de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze was toen nog geen leider van het nationalistische Front National.

NOS: Wilders: samenwerken met anderen

NOS: Le Pen verliest onschendbaarheid

Geef een reactie

Laatste reacties (139)