Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders slaat nog verder door naar rechts

  •  
27-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
253 keer bekeken
  •  
wilders300_09.jpg
Kan dat? Ja, dat kan: PVV-leider wil meest extreem-rechtse coalitie in Europa
Op eigen krachten in Nederland lukt het allemaal niet helemaal meer en dus wil Geert Wilders zich in Europa verenigen. De PVV-leider wil in het Europees parlement de krachten bundelen met extreem-rechtse partijen als het Front National en het Vlaams belang. Eerder was de PVV-leider daar nog op tegen.
Onlangs ontmoette Wilders de Franse politica Marine le Pen in Parijs. In een interview met het Algemeen Dagblad doet hij nu uit de doeken waar die bijeenkomst toe diende. “We moeten kijken of we elkaar kunnen helpen en steunen,” aldus Wilders. Hij wil in Brussel een vuist maken tegen de samenwerkingsverbanden van socialisten, liberalen en christendemocraten.
In het verleden hield Wilders toenaderingspogingen van de extreem-rechtse partijen juist af. Naar eigen zeggen doet hij dat nu niet meer, omdat hij meer gemeen heeft met die partijen dan met de hele Tweede Kamer.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.