161

Wilders vergelijkt zichzelf met oorlogshelden

Vorming extreemrechtse EU-fractie net zo belangrijk als D-Day, vindt PVV-leider

PVV-leider Geert Wilders wordt woest als er een vergelijking wordt getrokken tussen zijn onfrisse praatjes en nazi-propaganda maar vergelijkt nu zichzelf met de moedige jonge soldaten die hun leven gaven op de stranden van Normandië om Europa te bevrijden van de nazi’s. De PVV’er, die kwetsen tot politieke strategie heeft verheven, pist daarmee bewust op de oorlogsgraven in Normandië.

Volgens de parlementariër, die al bijna twintig jaar op het pluche kleeft, is de dag waarop hij met extreemrechtse kornuiten een fractie vormt om zo meer subsidie binnen te halen, net zo belangrijk als D-Day, zegt hij in het AD:

Wij zijn de stem van het Europese verzet,” aldus Wilders. “Dit is D-Day, het begin van onze bevrijding.

Op D-Day kwamen 10.000 veelal jonge geallieerde soldaten om bij de bevrijding van Europa, dat in handen was gevallen van de extreemrechtse ideologen Hitler en Mussolini. Wilders vormt een fractie met onder meer een Britse declaratie-sjoemelaar en het Franse FN opgericht door de wegens antisemitisme veroordeelde Le Pen. Een andere Europese fractiegenoot van Wilders, de Oostenrijker Vilimsky heeft eerder verklaard dat de Duitse dictator Hitler ‘liberaler’ was dan nu de EU. Hij beweerde ook dat Hitler niet op de hoogte was van de holocaust.

cc-fot: blu-news

Geef een reactie

Laatste reacties (161)