259

Wilders voelt zich misbruikt door Noorse massamoordenaar

'Hij was een psychopaat die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt'

Wilders heeft in een officiële verklaring gereageerd op het drama in Noorwegen. Daarin laat hij weten ‘diep geschokt’ te zijn, mee te rouwen en solidair te zijn met de Noorse bevolking. Tegelijkertijd benadrukt hij geen afstand te doen van zijn islam standpunten en geeft hij ook geen opheldering over hoe hij die wil verwezenlijken.

Volgens Wilders gaat het om een psychopaat die juist wilde samenwerken met de door hem zo gevreesde islamitische terroristische organisatie Al Qaida. “Hij hunkert naar het opblazen van steden, droomt van ridders die zichzelf op chirurgische wijze mutileren en wil zijn held Karadzic ontmoeten”, aldus Wilders in zijn verklaring.

De PVV noch ik zijn verantwoordelijk voor een eenzame verknipte idioot die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt, hoe graag sommigen dat ook zouden willen. Wij zijn democraten in hart en nieren. De Partij voor de Vrijheid heeft nooit en te nimmer opgeroepen tot geweld en zal dat ook nooit doen. Wij geloven in de kracht van de stembus en de wijsheid van de kiezer. Niet in bommen en pistolen.

Wilders zet zijn strijd tegen de islam door. “We strijden op een democratische en geweldloze manier tegen de verdere islamisering van onze samenleving en zullen dat blijven doen. Het behoud van onze vrijheid en veiligheid is ons enige doel.”

Politicoloog Jean Tillie gaf vanochtend in de Volkskrant kritiek op Wilders die zich tot nu toe onthield van een reactie op het drama in Noorwegen. Hij vindt dat Wilders uitgebreider stil mag staan bij de de daad van de Noor. “Als ik gedachtengoed had op basis waarvan iemand iets doet wat ik verafschuw, dan zou ik reflecteren op dat gedachtengoed. Denken: waarom is wat ik zeg aantrekkelijk voor zo iemand?”

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (259)