Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilders wekt woede stichting De Ruyter

  •  
19-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
169 keer bekeken
  •  
Screenshot_wilders_deruyter.jpg
PVV-voorman verkleedde zich voor Veronica Magazine als de roemruchte admiraal. Een duidelijk gevalletje hoogmoed, zo meent de stichting
De Stichting M.A. De Ruyter, die de nagedachtenis aan admiraal Michiel de Ruyter in ere wil houden, is boos op PVV-voorman Geert Wilders. Een woordvoerder van de stichting heeft een bericht daarover in het Veronica Magazine zaterdag bevestigd.
Wilders liet zich in de week van de Tweede Kamerverkiezingen in  Veronica Magazine  afbeelden als Michiel de Ruyter, naar zijn zeggen “één van de grootste helden uit de Nederlandse geschiedenis”, zo meldt de Volkskrant zaterdagavond.
Een duidelijk gevalletje hoogmoed, zo meent de stichting.
Wilders is wel de laatste persoon die zich met De Ruyter kan en mag vergelijken”, stelt een zegsman van de organisatie. “De Ruyter was, zoals elke goede militair, volstrekt a-politiek. Hij heeft zich nooit bemoeid met alle heftige politieke tegenstellingen van zijn tijd.
Michiel de Ruyter (1637-1676) is één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis.
Lees hier meer

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.