101

Wilders wil Nederland uit EU

PVV-leider ontvouwt in New York zijn nieuwe speerpunt voor Nederlandse verkiezingen

Geert Wilders, leider en enig lid van de PVV, zet de komende verkiezingscampagne in op het vertrek van Nederland uit de EU. Dat heeft hij in New York bekend gemaakt. Wilders is in de Verenigde Staten voor een mediatoernee met zijn nieuwste anti-islamproject.

De NOS schrijft: 

Een vertrek van Nederland uit de Europese Unie wordt het kernpunt voor de PVV in de komende verkiezingscampagne, zegt Wilders. Maanden geleden liet hij al weten dat hij vindt dat Nederland uit de euro moet stappen. Wilders verwacht dat de Europese Unie door de perikelen met de euro uit elkaar valt. Hij vindt dat Nederland dat moment maar beter voor kan zijn.

Wilders verklaarde overigens in New York ook dat hij niet van plan is naar de VS te emigreren. De laatste dagen namen de geruchten daarover toe.

Wilders is in de VS voor een mediatoernee rond zijn vandaag verschenen anti-islamboek. Tot nu toe wordt in de Amerikaanse media amper bericht over zijn bezoek. Volgens het NOS Journaal is het in de VS niet langer in de mode om op de islam af te geven. Het publieke debat concentreert zich voornamelijk op de economische crisis.

foto: Finavia

Geef een reactie

Laatste reacties (101)