74

Wilders wil wel

Maar niemand wil met Wilders

Wilders ontpopt zich tot de kameleon van de verkiezingen. Hij heeft zin in elke rol en niets is voor hem een breekpunt, zegt hij tegen Spits. Het interview ademt een sfeer uit dat meedoen belangrijker is voor de PVV dan winnen. Hij is trots op zijn gedoogrol in kabinet Rutte, geeft de depressie van de leegloop in zijn partij partij toe, maar zegt zin te hebben in de toekomst. Ideeën voor die toekomst laat hij in het interview achterwege, want of hij in de regering zal komen ligt niet aan hem, maar aan andere partijen.

Het is een nieuwe gewaarwording. Wilders, die meestal zijn media-optredens precies timet om de volgende luchtballon op te laten, geeft nu een inhoudsloos interview aan Spits. Hij laat vooral zijn trots blijken op wat hij tot nu toe heeft bereikt.

Wilders acht de kans dat hij in de regering komt klein:

Als ze ons erbuiten kunnen houden, dan zullen ze er alles aan doen om ons erbuiten te houden, dat geloof ik wel. Maar dat wil niet zeggen dat het dan ook gebeurt.”

Eigenlijk heeft hij wel zin in iedere rol, geeft hij toe. En er is geen partij waar hij geen zaken mee wil doen.

Wij hebben geen breekpunten, maar het lijkt me niet dat we in zee gaan met een partij die meer Europa wil en op iedere hoek van de straat een moskee. Dat ligt niet voor de hand. Een partij moet toch wel veel minder Europa willen.”

Wilders heeft er geen problemen mee dat de kiezers op hem stemmen vanwege zijn aanval op het establishment.

Je kiest natuurlijk wel voor een vorm waardoor je de aandacht krijgt. Daar ben je politicus voor. Maar de basis blijft dat je erachter staat. En ik sta achter alle voorstellen die we doen.

Spits: Wilders heeft zin in elke rol

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (74)