41

Wilders wordt tv-dominee

PVV-leider krijgt wekelijkse column bij zender christen-fundamentalisten

Geert Wilders start met een column op een Egyptische zender die eigendom is van het Amerikaanse tv-dominee imperium Joyce Meyer Ministries. De zender, die zich richt op de Arabische wereld, tracht moslims over te halen om tot het christendom toe te treden.


Wilders neemt zijn column zelf op met zijn ingebouwde NSA-spycam en richt zich in het Engels tot de kijkers. Zijn woorden worden Arabisch ondertiteld. Critici zeggen dat de column erg doet denken aan een uitzending van Lucky TV. Wilders verkondigt onder meer dat hij vecht voor de ‘christelijke identiteit’.

De zender Al Hayat TV, ook wel bekend als Life TV, is eigendom van het Amerikaanse evangelische imperium Joyce Meyer Ministries dat tientallen miljoenen dollars omzet. De tv-dominee kwam ondere andere in het nieuws omdat een van haar bodyguards zijn echtgenote vermoordde. Meyer werd in 2011 aangeklaagd omdat ze niet gewaarschuwd had voor de psychische problemen van de dader. De zaak werd verworpen.

De organisatie van Meyer maakt deel uit van Mercy Ministries een evangelische koepel die berucht is om het verkondigen van homovijandige standpunten.

Een senaatscommissie die onderzoek deed naar misbruik van belastingregelingen kreeg Meyer in het vizier, die vanwege haar religieuze werk belastingvrijstelling geniet, omdat ze voor tienduizenden dollars luxe aankopen deed die weinig met evangeliseren te maken hebben. Meyer is overigens ook actief in Duitsland en haar bestsellers zijn in het Nederlands vertaald. Zoals ‘Lekker in je vel, stappenplan voor een gezonde levensstijl’ waarvan de toelichting luidt:

In dit nieuwe boek geeft Joyce Meyer een twaalfstappenplan voor het overwinnen van slechte eetgewoonten en aversie tegen beweging, die ons weerhouden van het uitvoeren van Gods wil voor ons leven. Joyce leidt ons naar een betere levensstijl en herinnert ons eraan dat de overgave van ieder probleem en situatie aan God, ons de kracht geeft om blijvende veranderingen aan te brengen. Allereerst gelooft ze dat we onze benadering van gezondheid moeten aanpassen om weer deel te kunnen hebben aan Gods plan. In de bijbel geeft God ons alle oplossingen die wij nodig hebben voor het herstel van het welzijn van de totale mens. Onder Joyce Meyer’s begeleiding kunnen wij de gelegenheid benutten om levenslange gezondheid te verwerven voor ons lichaam en onze ziel. God heeft een geweldige toekomst voor jou en je moet er klaar voor zijn! Je moet lekker in je vel zitten, geestelijk, emotioneel en lichamelijk; klaar om te doen wat God ook van je vraagt.

Geen moslim-fundamentalist die het daarmee oneens is, vooral dat laatste.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)