101

Wilders zij aan zij met Gouden Dageraad in Denemarken

Aanwezigheid Wilders en neo-nazi Georgios Epitideios reden voor Deense politici om deelname aan politiek festival af te zeggen

Waar is Wilders nog welkom? In alle landen waar hij komt spreken ontstaat grote beroering, nu ook in Denemarken. Het PVV-kopstuk werd door de persvrijheidsorganisatie Trykkefrihedsselskabet uitgenodigd om een speech te geven op het populaire politieke festival Folkemodet, waar ook Gouden Dageraad-Europarlementariër Georgios Epitideios zal spreken.

De aanwezigheid van Wilders en de Griekse neo-nazi Epitideios heeft niet alleen verregaande consequenties voor de beveiliging van het festival dat jaarlijks 100.000 bezoekers trekt, maar ook voor de bezetting. Diverse Deense politici trokken hun medewerking aan het evenement in toen de deelname van de extreemrechtse politici bekend werd.

Eind april probeerden twee Democratische Amerikaanse congresleden nog om Wilders uit de VS te weren, die daar was uitgenodigd door de Republikeinse Tea Party-politicus Louis Gohmert (Texas).

Cc-foto’s: European Parliament en blu-news.org

Geef een reactie

Laatste reacties (101)