13

Wilfried de Jong nieuwe presentator Zomergasten

Update: Internetredacteur mag blijven ... Nieuws uitgelekt door tweet nieuwe medewerker ... Bevestigd door woordvoerder VPRO

Een woordvoerder van de VPRO heeft bevestigd dat Wilfried de Jong de nieuwe presentator wordt van Zomergasten.

‘Ik hoefde niet lang na te denken toen ik werd benaderd, het lijkt me een mooie zomerbaan’, aldus Wilfried de Jong op de site van de VPRO:

Een geslaagde uitzending van Zomergasten is voor De Jong als een goed bouwwerk. ‘Iemand toont zijn voorkeuren op televisie- en filmgebied. Die bepalen voor een deel wie hij of zij is, en daar kun je het dan vervolgens ook weer over hebben. Maar het is geen psychologische test, geen doorzaag-act. Een geslaagde Zomergasten-avond heeft alles in zich: je maakt een biografie van iemand, maar je moet vooral op zoek naar de reden waarom iemand een fragment toont. Dan kom je uit bij iemands kennis, of persoonlijkheid, of gekte. Als dat logisch op elkaar inwerkt, is dat de ideale avond’, vindt De Jong.

Het nieuws kwam naar buiten doordat Jeroen Slot de volgende tweet plaatste:

Normaal gesproken wordt een nieuwe presentator van het beroemde programma altijd met veel tromgeroffel aangekondigd in De Wereld Draait Door. Of de kersverse medewerker zijn baan nu kwijt is, is niet bekend.

Wilfried de Jong werd in eerste instantie bekend als helft van het theaterduo Waardenberg en de Jong. Daarna richtte hij zich vooral op het maken van televisieprogramma’s, zoals Taxi, Sportpaleis De Jong, Holland Sport, Pakhuis De Jong en 24 uur met… Daarnaast speelde hij soms rollen in films en televisieseries (Evelien) en schreef hij een boek; De linkerbil van Bettini en een verhalenbundel: Aal.

De Jong treedt hiermee in de voetsporen van onder andere Jan Leyers, Jelle Brandt Corstius, Joris Luyendijk, Connie Palmen, Joost Zwagerman, Adriaan van Dis, Hanneke Groenteman, Freek de Jonge en Peter van Ingen.

Lees meer over Wilfried de Jong op zijn website.

Update 28-3:

De kersverse internetredacteur die het nieuws over De Jong op Twitter slingerde wordt niet ontslagen. Jeroen Slot twittert:

Veel vragen gekregen na het nieuws van gisteren, dus om uitsluitsel te geven: ik heb mijn baan nog #zg13

Geef een reactie

Laatste reacties (13)