Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wilfried de Jong: NRC vertrekt van Rotterdam naar bakfiets.nl

  •  
09-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wilfried.jpg
Een ode van Wilfried de Jong aan Rotterdam
NRC verhuist van Rotterdam naar Amsterdam. Dat is pijnlijk voor Rotterdammers weet Wilfried de Jong. Als Rotterdammer constateert hij dat de inwoners van zijn stad vaak te lijden hebben onder het ‘second city syndroom’, maar ‘dat goed kunnen hebben’. Dat wereldburger en hoofdredacteur Peter Vandermeersch er zijn hoogtevrees heeft overleefd zegt volgens hem genoeg.
De Jong las bij de NRC afscheidsborrel deze treffende slotalinea voor. Bekijk de hele voordracht in het filmpje hier boven.
Goed dat jullie uit Rotterdam verhuizen. In Amsterdam is alles wat u zoekt. Al maak je daar geen betere krant mee. Het is leuk in www.bakfiets.nl. … Kijk eens op een helder moment om u heen. Dat ziet u toeristen die met hun wiethoofden van de wal op weg zijn naar de afdeling venerische ziekte van het gasthuis. Alles van waarde is weerloos.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.