Laatste update 10:10
63

Wilfried de Jong stopt met Zomergasten, wie moet hem opvolgen?

Wilfried de Jong stopt met Zomergasten, het beroemde interviewprogramma van de VPRO. Dat heeft De Jong terloops bekend gemaakt tijdens een interview met Radio Rijnmond:

En passant hebben ze het ook nog over Zomergasten, het programma dat Wilfried de Jong na drie seizoenen vaarwel zegt. Een logische stap in zijn loopbaan, die steeds draait om dat ene begrip: totale vrijheid. “Ik heb Zomergasten met erg veel plezier gedaan. Maar het is een dienstbaar programma. Je bent eigenlijk te gast bij de gast. Ik ben 58 jaar, ik kan ook morgen omvallen. Ik wil de komende jaren echt dingen maken, van A tot Z. Dingen die helemaal uit mijzelf komen.”

De Jong interviewde vorige zomer onder meer de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb waar 789.000 kijkers op afstemden. Er waren echter ook minder populaire afleveringen zoals die met schrijver Peter Buwalda waar slechts 274.000 mensen naar keken.

Wie moet de opvolger worden van De Jong? Eerdere voorkeuren van Joop-reageerders waren Clairy Polak, Twan Huys, Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk en Sophie Hilbrand. Maar dat was in 2012.

Geef een reactie

Laatste reacties (63)