12

Willem-Alexander adverteert Mozambikaanse villa

De 'familie' ging er zelf voor op de foto. Prins zet villa voor 4 miljoen te koop

Prins Willem-Alexander blijkt toch actief betrokken te zijn bij de verkoop van zijn Mozambikaanse vakantievilla. In het internationale woonblad GG van februari 2012 verscheen een acht pagina lange advertentie voor ‘The Bay of Happiness’. De prins vertelt daarin uitgebreid hoe hij en Máxima ooit verliefd werden op het schiereiland Machangulo. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is de advertentie al ruim voor de verkoop verkocht. Opmerkelijk detail is echter dat in het toch actuele blad staat dat het ‘optrekje’ 4 miljoen kost, en geen 2 miljoen zoals eerder vermeld.

De prins moest al zijn handen van de villa aftrekken nadat daar in 2009 opschudding over was ontstaan. Willem-Alexander beweerde eerst dat zijn investering op Machangulo de lokale werkgelegenheid zou bevorderen, maar dat bleek niet het geval. Na veel gedoe verkocht de prins zijn villa uiteindelijk weer terug aan de organisatie die de villa zou beheren.

Rutte meldde op 16 januari 2012 dat Prins Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima ‘geen enkele bemoeienis’ meer hebben met het project in Mozambique. Dat blijkt echter moeilijk te geloven gezien de advertentie in GG. De villa staat daarin te koop voor 4 miljoen. Dat is het dubbele van het laatst bekende bedrag. De website Follow the Money scande een aantal foto’s van de advertentie in waarop te zien is dat de familie zelfs voor de advertentie heeft geposeerd. 

Bekijk de advertentie in GG op pagina 68.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (12)