Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Willem Engel koopt stuk grond in Spanje van donaties corona-ontkenners

  •  
02-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6523 keer bekeken
  •  
willemengel

© ROTTERDAM - Portret van Willem Engel . Willem Christiaan Engel is een Nederlandse dansleraar, en de oprichter en bestuurder van Stichting Viruswaarheid, een Nederlandse actiegroep die het cor

Sywert van Lienden is bepaald niet de enige die garen heeft gesponnen bij de pandemie. Viruswaanzinnige Willem Engel heeft donaties voor Viruswaarheid gebruikt om op het Spaanse eiland Fuerteventura voor 50.000 euro een stuk grond te kopen.
De transactie kwam aan het licht tijdens een rechtszaak die Engel had aangespannen tegen ING. De bank had eerder dit jaar de rekening van Viruswaarheid geblokkeerd, uit vrees dat de sekteleider nog meer donatiegeld voor privédoeleinden zou gebruiken.
De kortgedingrechter oordeelde dat ING de rekening van Viruswaarheid niet had mogen bevriezen, maar was wel kritisch over de wijze waarop Engel de donaties van corona-ontkenners gebruikte. De Gelderlander meldt:
"Volgens de bank ‘bleek nergens‘ dat Engel richting zijn donateurs transparant was geweest over het gebruik van donaties voor privédoeleinden of dat de donateurs hierin hadden ingestemd. Op die aantijging reageert de dansleraar verrast. ,,We zijn volledig transparant geweest. Het is overigens helemaal niet aan ING om hier iets van te vinden, alle stukken zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.”"
Engel stelt dat hij het geld van Viruswaarheid louter gebruikte als lening en dat het geld inmiddels is terugbetaald.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.