35

Win een megaton

Greenpeace laat zien waar in Nederland volgens minister Verhagen de bodem geschikt is voor de opslag van kernafval. Zit uw gemeente erbij?

Economische crisis of niet, minister Maxime Verhagen van Economische Zaken heeft nog aardig wat tonnen te vergeven. Niet één, niet twee, maar duizenden tonnen… Kernafval! Ook jij maakt misschien kans op een ton, want de minister heeft besloten dat kernafval het beste ergens in Nederland onder de grond kan worden gestopt.

Minister Verhagen wil in deze kabinetsperiode een vergunning afgeven voor de bouw van een kerncentrale die veel groter is dan Borssele. Het kernafval dat deze giga-centrale zal produceren, wil hij ondergronds opslaan. Twee bodemtypes zijn volgens de overheid hiervoor geschikt: zoutkoepels in het noorden van Nederland en de Boomse kleilaag die zich over heel Nederland en een deel van België uitstrekt.

Greenpeace liet geologisch onderzoeksbureau T&A Survey in kaart te brengen waar de Nederlandse bodem voldoet aan Verhagens criteria voor kernafvalopslag. Het gaat om een groot aantal gemeenten in tien provincies.

Op wineenmegaton.nl kun je checken of jij in de prijzen valt. 

Geef een reactie

Laatste reacties (35)