Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Windesheim hijst Israëlische vlag uit beleefdheid voor ambassadeur

  •  
22-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
Israeliflag_300.jpg
Actie is geen misverstand ... Hogeschool viert op aparte wijze de wapenstilstand
Hijs je zomaar de vlag van het land van de ambassadeur die op visite komt? Hogeschool Windesheim vond van wel en hing de Israëlische davidster naast de Nederlandse driekleur. Niet wat ongelukkig getimed nu Israël en Hamas net een wapenstilstand hebben afgekondigd? Nee, zegt een communicatiemedewerker. De Hogeschool wil met het uithangen van de vlag laten zien blij te zijn met de wapenstilstand.
Studenten journalistiek zouden vandaag de gelegenheid krijgen om de Israëlische ambassadeur te interviewen. Het bezoek stond al lange tijd gepland, nog voordat Israël en Hamas elkaar met raketten begonnen te bekogelen. Op het laatste moment besloot Windesheim uit beleefdheid ook nog de vlag uit te hangen.
In het AD zegt student Lars Legebeke (18) dat met het uithangen van de vlag de verkeerde indruk is gewekt. Hij vindt dat het nu lijkt alsof Windesheim vóór Israël is. Hij vraagt zich af of Windesheim de vlag wel had moeten hijsen.
Communicatiemedewerker Cees Klok geeft aan dat zeer bewust gekozen is om de vlag uit te hangen. Als de wapenstilstand er niet zou zijn geweest, was daar niet voor gekozen. “We willen geen partij kiezen.”
Een Turkse Nederlandse student overwoon bij het zien van de vlag naar huis te gaan.
Ik kwam hier aan, zag de vlag en had direct geen zin meer in school. Het is daar oorlog, dan moet je zoiets niet doen. Ook niet als een ambassadeur langskomt.’ Klok: ‘We weten dat het gevoelig ligt. Dat we over het bezoek niet gecommuniceerd hebben naar alle studenten, komt door de hectiek van het laatste moment. Dat hadden we anders gewild. Liever hadden we alle studenten op de hoogte gebracht waarom die vlag daar hangt.”
cc-foto: RahelSharon Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.