Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eindhoven sluit winkel met agressieve mondkapjesweigeraars

  •  
09-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
mondkapje
Update: Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven heeft besloten de Delicious Store waar het personeel weigert een mondkapje te dragen, voor onbepaalde tijd te sluiten. Medewerkers van de winkel gingen vrijdag op de vuist met agenten die hen daar op aanspraken. “Je blijft met je fikken van onze dienders af”, aldus de burgemeester.
Eerder: Medewerkers van een winkel in Eindhoven hebben agenten mishandeld die hen aanspraken op het niet dragen van een mondkapje. Ondanks de mondkapjesplicht droegen de medewerkers geen van allen een mondneusmasker constateerden boa’s bij een bezoek. Omdat het personeel niet wilde meewerken, riepen de boa’s vervolgens de hulp van de politie in, meldt Omroep Brabant.
"De politie vorderde de eigenaar van de zaak om mee te werken, maar die bleef weigeren. Daarop werd hij aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. “Hij moest met geweld onder controle worden gebracht”, laat een politiewoordvoerder weten. Een 59-jarige medewerker probeerde de aanhouding te voorkomen, hij nam een van de politiemensen in een stevige wurggreep. De politieman liep daardoor stevige spierkneuzingen in zijn nek op. Dezelfde verdachte schopte een andere politiemedewerker met kracht tegen haar been."
Een 59-jarige medewerker probeerde de aanhouding te voorkomen, hij nam een van de politiemensen in een stevige wurggreep. De politieman liep daardoor stevige spierkneuzingen in zijn nek op. Dezelfde verdachte schopte een andere politiemedewerker met kracht tegen haar been.
De twee agenten hebben aangifte gedaan tegen de 59-jarige winkelmedewerker wegens poging tot doodslag en mishandeling.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.