5

Winsemius in beeld als formateur Rotterdam

PvdA-lijsttrekker Dominic Schrijer: Oud-minister van VROM heeft steun van alle acht partijen

Pieter Winsemius moet de ‘verkennende informateur’worden, die de politieke patstelling tussen PvdA en Leefbaar in Rotterdam moet doorbreken.
PvdA-lijsttrekker Dominic Schrijer heeft de oud-minister van VROM woensdag gevraagd om vanaf vrijdag de coalitiemogelijkheden te onderzoeken voor de vorming van een nieuw stadsbestuur.

Winsemius (VVD) kan volgens Schrijer rekenen op de steun van alle acht partijen in de Rotterdamse gemeenteraad, inclusief de fractie van Leefbaar Rotterdam. Dit meldt het NRC Handelsblad donderdag.

“Zowel links als rechts kwam met zijn naam op de proppen. Hij staat boven de partijen en heeft veel affiniteit met Rotterdam”, zegt Schrijer. 

Winsemius (68) zelf wilde donderdagpchtend nog geen commentaar geven: “Ik zeg even niets”.

Ook Leefbaar-voorman Marco Pastors stelde zich diplomatiek op: “Winsemius is een mooie naam, maar verder houd ik mijn mond.” 

De Rotterdams gemeenteraad ging woensdagavond unaniem akkoord met de verkiezingsuitslag. De hertelling van de stemmen had geen verschil gemaakt in de zetelverdeling. De commissie die de verkiezingen onderzocht, stelde vast dat de onregelmatigheden niet van invloed waren geweest op de uitslag en dat deze dus rechtsgeldig was.

Lees hier meer

Geef een reactie

Laatste reacties (5)