Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Winst bank daalt, bonussen voor top omhoog

  •  
11-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bank_300_03.jpg
Leiding Barclays zet 12.000 medewerkers op straat, laat winst dalen, krijgt extra vette bonus
Alsof er nooit een crisis heeft plaatsgevonden als gevolg van een uit de hand gelopen bonuscultuur en terwijl als gevolg daarvan zogenaamd ‘iedereen’ moet inleveren, verhoogt de Britse Barclays bank de bonussen voor de top nadat het bedrijf fors minder winst heeft geboekt. Wel worden er bij de bank 12.000 medewerkers op straat gezet.
De Britse Barclays bank verhoogt de bonussen voor de top met 10 procent, oftewel 360.000 euro en met die van de investeringsbank met 13 procent ondanks het feit dat de winst fors is gedaald. De bank betaalt zo’n 2,5 miljard aan bonussen uit onder het mom van ‘belonen van prestaties’.
Ondertussen schrapt de bank wereldwijd 12.000 banen, waaronder 7.000 in Groot-Brittannië. De voorzitter van de vakbond spreekt schande van de zelfverrijking en zegt dat de bankleiding ‘de middelvinger opsteekt’ naar gezinnen die het moeilijk hebben. 

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.