59

‘Winst gegroeid, banen gesnoeid’

Werknemers van MSD, het voormalige Organon, voeren actie tegen ontslag van 2175 medewerkers … Update: Minster belt met Amerikaans moederbedrijf

De gehele afdeling Research & Development verdwijnt, waardoor veel hoogopgeleide onderzoekers hun baan  verliezen. Tijdens de demonstratie bieden de werknemers de politiek een petitie en open brief aan. Ze vragen hierin demissionair minister Balkenende om steun en geld.

De verontwaardiging over het ontslag is groot. MSD is een winstgevend bedrijf, wat ontslagen onnodig maakt. De spandoeken bij de demonstratie koppen dan ook ‘Winst gegroeid, Banen gesnoeid’. De onderzoekers maken zich niet alleen druk om het verlies van hun banen, maar vrezen ook de teloorgang van expertise in Nederland. Om dat te voorkomen willen ze het geld gebruiken voor een campus in Oss. Hier kunnen vernieuwende bedrijven doorgaan met farmaceutisch onderzoek.

SP-Kamerlid Ulenbelt vroeg eerder aan de Kamercommissie terug te komen van reces om te praten over het ontslag. Deze komt naar alle waarschijnlijkheid woensdag bijeen.

UPDATE 16:30 Demissionair minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) belt met het Amerikaanse moederbedrijf MSD over het massaontslag in Nederland. Lees meer bij De Pers

Volg de demonstratie op Twitter

NOS: Farmaciepersoneel MSD voert actie

cc-foto: FNV Bondgenoten

Geef een reactie

Laatste reacties (59)